درمان سنتی زردی نوزاد یکی از مهم ترین سوالاتی است که برای والدینی که نوزادشان به زردی مبتلا شده است پیش می آید. استفاده از روش های سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها رایج است و بیماری های زیادی وجود دارد که با استفاده از داروهای گیاهی و روشهای سنتی قابل درمان می باشد. در این میان درمان زردی نوزادان که توسط روش فتوتراپی انجام می شود نیز یکی از مهمترین مواردی است که در درمان های سنتی با آن برخورد می کنیم و طب سنتی داروهای مختلفی را برای کاهش زردی به ما پیشنهاد می کند.

برای مثال در طب سنتی از:

عرق کاسنی

شیر خشت

ترنجبین

و سایر مواد غذایی خنکی برای کاهش زردی استفاده می شود.

یکی از روشهای درمان سنتی زردی نوزاد استفاده از آرد جو برای کاهش زردی است.

در این جا قصد داریم در مورد اینکه آیا آرد جو می تواند در کاهش زردی نوزادان موثر باشد یا خیر صحبت نماییم. برای این منظور به تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است مراجعه نمودیم و مراحل تحقیق و نتایج آن برای ما مشخص نمود که استفاده از آرد جو می تواند تا حدی زردی نوزاد را کاهش دهد.

تحقیقات انجام گرفته روی تاثیر آرد جو بر زردی

در یک تحقیق صورت گرفته که برای مشخص شدن تاثیر درمان سنتی زردی نوزاد با استفاده از آرد جو انجام گرفت دو گروه نوزاد که به زردی مبتلا بودند مورد بررسی قرار گرفتند.

این نوزادان دارای مشخصات زیر بودند:

وزن بالای 2500 گرم

میزان بیلی روبین بالای 15 میلی گرم در دسی لیتر

دارای 37 هفته بارداری یا بیشتر

این تحقیق روی نوزادان ترم یعنی رسیده انجام گرفت

و نوزادانی که سابقه بیماری یا اختلالاتی نظیر ناسازگاری های خونی بودند از این تحقیق حذف شدند.

در این بررسی دو دسته نوزاد دارای زردی تحت درمان قرار گرفتند در دسته اول درمان تنها توسط روش فتوتراپی انجام گرفت و در دسته دوم روش فتوتراپی در کنار استفاده از درمان سنتی زردی نوزاد با آرد جو انجام گرفت. در این دسته آرد جو صاف و نرم شده روی تمامی قسمت های بدن نوزاد به غیر از صورت و ناف پاشیده شد و نوزاد تحت درمان با فتوتراپی قرار گرفت. درمان حداکثر دو روز طول کشید و پس از اتمام این درمان مشخص شد که نوزادانی که از فتوتراپی و آرد جو استفاده کرده بودند با کاهش بیشتر میزان بیلی روبین مواجه شدند یعنی درمان سنتی زردی نوزاد آرد جو و فتوتراپی توانست زردی را بیش از روش فتوتراپی تنها کاهش دهد.

بررسی درمان سنتی زردی نوزاد

در میان افراد جامعه به خصوص افراد بومی استفاده از روش های مختلف برای درمان سنتی زردی نوزاد بسیار چشمگیر است و بسیاری از افراد بدون این که به پزشک متخصص مراجعه نمایند از روشهای سنتی و داروهای مختلف برای کاهش زردی استفاده می کنند. برای مثال استفاده از آرد جو در مناطق بومی استان لرستان رواج زیادی دارد از این رو محققان بر آن شدند تا تحقیقات جامعی در این زمینه به عمل آورند. اگر چه درمان های سنتی می توانند به کاهش زردی نوزاد کمک نمایند

اما استفاده خودسرانه از روش های درمان سنتی زردی نوزاد بدون مشورت با پزشک گاهی می تواند عواقب جبران ناپذیری برای نوزاد به دنبال داشته باشد زیرا برای درمان زردی ابتدا باید علت زردی تشخیص داده شود و بر اساس آن نوع درمان مشخص گردد. اما استفاده درست از درمان سنتی زردی نوزاد می تواند منجر به کاهش مدت زمان بستری نوزاد در بیمارستان و کاهش زمان استفاده از فتوتراپی گردد

همچنین می تواند نیاز به تعویض خون در زردی های شدیدتر را نیز کاهش دهد

در صورتی که توسط پزشک متخصص ارائه گردد.

نکات مهم در درمان سنتی زردی نوزاد

همانطور که گفتیم برای درمان زردی ابتدا باید علت بروز زردی مشخص شود

در موارد زیر نمی توان از درمان سنتی زردی نوزاد استفاده نمود

و باید هر چه سریعتر نوزاد برای درمان تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد:

کمبود آنزیم G6PD

عفونت و سپتی سمی

بیماریهای متابولیک

انسداد مجاری صفراوی

و بیماریهای همولیتیک (ناسازگاری Rh و ABO)

در صورت وجود هر یک از نشانه های بالا در نوزاد پزشک متخصص از روش های درمانی مدرن مثل فتوتراپی و یا تعویض خون استفاده می کند و در این جا درمان سنتی زردی نوزاد اثرگذار نخواهد بود. فتوتراپی یک روش معمول برای درمان زردی است و عوارض بسیار کمی دارد از این رو اولین و مهم ترین گزینه برای درمان زردی نوزادان که توسط پزشکان تجویز می شود روش فتوتراپی است. در کنار فتوتراپی و با مجوز پزشک می توانید از روش های درمان سنتی زردی نوزاد نیز استفاده نمایید.

استفاده از درمان سنتی زردی نوزاد می تواند روی موارد زیر اثرگذار باشد:

مدت زمان بستری در بیمارستان

مدت زمان فتوتراپی

نیاز به تعویض خون

شرایط نوزاد

از این رو به عنوان یک نتیجه کلی می توان گفت که روش های درمان سنتی زردی نوزاد در کنار روش فتوتراپی می تواند تاثیر بیشتری نسبت به فتوتراپی به تنهایی داشته باشد. به یاد داشته باشید که بسنده کردن به روشهای سنتی درمان می تواند خطرات بسیار زیادی بر سلامت نوزاد در آیده داشته باشد از این رو به محض مطلع شدن از زردی نوزاد بهتر است هر چه سریعتر با پزشک متخصص مشورت نمایید و روش درمانی زردی را به پزشک معالج بسپارید. در صورتی که پزشک مجوز درمان زردی در خانه را صادر نماید

برای اجاره دستگاه زردی نوزاد در منزل خود می توانید از شرکت زردین بر مشاوره بخواهید.

تنها کافیست با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *