درمان زردی با فتوتراپی که می توان گفت موثرترین و کم عارضه ترین روش درمان زردی است تنها زمانی می تواند اثر گداری خود را حفظ نماید که برای درمان خیلی سریع و به موقع اقدام شود. زردی درمان نشده و یا زردی طول کشیده می تواند اثرات بسیار مخربی روی سلامت سیستم عصبی نوزاد داشته باشد از این روی است که گفته می شود زردی باید جدی گرفته شود و با مشاهده اولین و کوچکترین نشانه از زردی در نوزادمان باید هر چه سریعتر مراتب را به پزشک معالج اطلاع دهیم.

اهمیت درمان زودهنگام

زردی به دلیل ازدیاد مواد سمی بیلی روبین در خون ایجاد می شود.

و نوزاد مبتلا به زردی دارای رنگ زرد پوست و سفیدی چشم است که این نشانه ای از غیر طبیعی بودن میزان بیلی روبین در خون است. بیلی روبین را سم مغز می نامند زیرا این ماده به راحتی می تواند خود را به بافت مغزی برساند و در موارد شدید از این سد مغزی می تواند به راحتی عبور نماید. در نوزادان تازه متولد شده بافت مغزی هنوز توانایی لازم برای پیشگیری از ورود بیلی روبین به داخل آن را به دست نیاورده است.

و از این رو مغز نوزاد در مقابل بیلی روبین ناتوان از دفاع است.

بیلی روبین پس از عبور از سد مغزی روی مغز نوزاد رسوب می کند.

و عملکرد مغز را با مشکل مواجه می نماید.

در این زمان درمان زردی با فتوتراپی دیگر پاسخگو نیست و باید از روش های درمان شدیدتر همچون تعویض خون استفاده کرد. زیرا به سرعت باید میزان بیلی روبین را در خون نوزاد کاهش داد. از جدی ترین عوارضی که این عدم درمان به موقع روی نوزاد دارد بیماری کرنیکتروس است.

این بیماری ناشی از تهاجم بیلی روبین به مغز نوزاد است

و عوارض جبران ناپذیری روی سیستم عصبی نوزاد بر جای می گذارد.

عوارض زردی طول کشیده و درمان نشده

البته ناگفته نماند که کرنیکتروس یک بیماری نادر است و از هر صدهزار کودک ممکن است یک کودک به این بیماری مبتلا شود. اما عوارض جانبی این بیماری به قدری هولناک است که باعث می شود ما هر چه سریعتر به درمان زردی نوزاد خود بپردازیم تا خدای نکرده نوزاد به چنین بیماری خطرناکی مبتلا نشود.

نوزادی که مبتلا به کرنیکتروس شده باشد علائم زیرا را از خود نشان می دهد:

کاهش سطح هوشیاری نوزاد

کاهش آگاهی نوزاد از جهان اطراف

گرفتگی عضلات گردن و پشت نوزاد

کاهش شنوایی نوزاد

تنفس بد و تشنج

تغذیه نامناسب و ضعیف

عدم هماهنگی در حرکت اعضای بدن

مشکلات حرکتی

حرکات غیر طبیعی چشم

پیشگیری از عوارض کرنیکتروس با درمان زردی با فتوتراپی

برای پیشگیری از این عوارض جبران ناپذیر که در بیشتر مواقع منجر به مرگ نوزاد می شود بهتر است هر چه سریعتر درمان زردی با فتوتراپی را آغاز نماییم. با مشاهده علائم زردی در نوزاد در روزهای ابتدایی زندگی وی درمان زردی با فتوتراپی توسط پزشک متخصص تجویز می شود. فتوتراپی یک روش درمان مناسب برای کاهش زردی نوزاد است. این روش خیلی ساده می تواند سطح بیلی روبین را در خون نوزاد کاهش دهد و مانع از رسیدن آن به بافت مغزی نوزاد گردد. مداوای زردی نوزاد با نور درمانی یک روش بسیار عالی و مناسب بدون عوارض خاصی می باشد. نوزاد در این روش درون دستگاه درمان زردی با فتوتراپی قرار می گیرد.

دستگاه زردی نوزاد حداکثر در سه روز می تواند بیلی روبین نوزاد را به میزان نرمان و طبیعی خود باز می گرداند.

روش های درمان زردی با فتوتراپی

روش های مختلفی برای درمان زردی با فتوتراپی وجود دارد.

از مهم ترین روشهای درمان زردی با فتوتراپی می توان به؛

دستگاه زردی نوزاد

پتوی فتوتراپی

اشاره کرد.

در این دستگاه ها از نور برای درمان زردی استفاده می شود اما به روشهای مختلف. برای زردی های شدید می توان به طور همزمان از دستگاه فتوتراپی و پتوی فتوتراپی استفاده کرد. دستگاه زردی نوزاد نیز خود انواع مختلفی دارد که در آنها شدت تابش نور فتوتراپی متفاوت است. و این مسئله کاملا به شرایط نوزاد و میزان بیلی روبین در خون وی بستگی دارد.

برای استفاده از روشهای مختلف درمان زردی با فتوتراپی می توانید با شرکت زردین بر تماس بگیرید.

دستگاه درمان زردی با فتوتراپی توسط این شرکت تولید می شود و انواع پتوی فتوتراپی نیز عرضه می گردد. اجاره دستگاه درمان زردی با فتوتراپی نیز از سرویس های مهم در زردین بر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *